Persediaaan Bina Income USD Melalui Bisnes Digital

Sebelum kita nak menerima income USD, terdapat beberapa perkara penting yang perlu kita sediakan. Jom tengok!

Apabila kita dengar sahaja income USD, tentu kita terfikir, jual mata wang ke? Apa yang saya nak bagitahu ini ialah bisnes digital yang patuh syariah iaitu ada produk, ada proses jual-beli, ada tindakan pemasaran yang perlu dilakukan dan sebagainya.

Anda menjadi ejen affiliate iaitu ejen yang memasarkan produk digital ke seluruh dunia. Apabila ada prospek yang membeli, maka anda akan dapat komisyen daripadanya dalam unit USD.

Terdapat 3 persediaaa utama yang perlu ada.

1. Email Gmail

Anda perlu buka email gmail (google account) sebab ia akan melibatkan beberapa akaun lain yang perlu dibuka menggunakan email gmail seperti youtube, google drive, google doc dan sebagainya. Buka sekarang di https://gmail.com

2. Akaun PayPal

Anda perlu buka akaun PayPal. PayPal merupakan website/sistem yang membolehkan anda transfer duit secara online menggunakan email sebagai id (no akaun). Pastikan email anda itu secure dan passwordnya biarlah susah sedikit. Takut lupa, tulislah password tersebut tanpa tulis itu password apa.

Dalam website PayPal ini, anda boleh linkkan bank akaun Malaysia, kredit card, debit card untuk bayar melalui PayPal atau terima duit dari PayPal masuk dalam Kad ataupun bank akaun anda.

PayPal sudah terkenal di seluruh dunia dan ramai orang menerima pembayaran menggunakan PayPal. Ada juga komisyen affiliate USD dibayar menggunakan akaun PayPal. Daftar akaun PayPal anda di https://paypal.com

3. Master Card Debit

Master Card bukanlah Credit Card semata-mata, tetapi ia merupakan badan kewangan yang memproses wang melalui card. Ada juga Master Card yang berbentuk Debit Card, iaitu ada wang dalam akaun tersebut, baru boleh digunakan untuk transaksi.

Guna BigPay

Kelebihan BigPay ialah, kita boleh apply mastercard secara online. Anda diberi RM 10 bonus sebab ianya masih lagi dalam tempoh promosi. Free-free jer dapat RM 10. Cara nak apply ialah download apps, kemudian ikut jer arahan. Kena selfie, kena upload gambar kad pengenalan untuk pengesahan dan kena topup RM 20 untuk dapat card tu. RM 20 tu tak hilang, ia akan masuk dalam akaun kita ditambah RM 10 yang dapat free tu. So, dapat balik RM 30 tu dan boleh guna.

Guna Ref Code TCPU4HCZ1X Untuk Dapat RM 10
Anda Download Apps BigPay dan masa daftar tu, masukkan REF CODE TCPU4HCZ1X untuk layak dapat bonus RM 10.

Lepas daftar dan topup RM 20, tunggu kad BigPay anda sampai dan anda dah boleh aktifkan dan gunakan.

Sekiranya anda sudah ada ketiga-tiga perkara ini, mudah untuk ke langkah seterusnya, bina bisnes digital untuk mendapatkan komisyen USD. Ada persoalan, komen je kat bawah.

PERHATIAN: Reveals Funnel tidak bertanggungjawab terhadap komen yang ditulis melalui laman sosial media facebook ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun fb dan tidak semestinya menggambarkan pendirian penulis. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

KOMEN PANDANGAN @ PERSOALAN ANDA DI BAWAH: